Romania-Ucraina, diferente portocalii

19 mai 2007
Doi jurnalisti ucraineni de la "1plus1.tv" mi-au luat un interviu pe tema referendumului. Sigur ca intrebarea lor principala viza renuntul meu de a-l mai sustine pe Basescu, in conditiile in care am fost principalul lui sustinator in 2004, baietii dorind sa afle daca nu cumva m-am schimbat eu, presedintele fiind un baiat bun si drept.
(am facut o pauza de 15 min pt ca a venit mama sa ma viziteze de referendum. si sa ma informeze ca si-a mobilizat colegele, invatatoare pensionare, sa-l "demobilizeze" pe marinar.)
Revenind, tema mai consistenta a interviului a fost cea a asemanarilor Ucraina-Romania, portocalii in 2004, in ceea ce priveste influenta Curtii Constitutionale in momente decisive si respectiv, a metodelor de fraudare practicate. Am fost de acord, cu niste mentiuni: in Ucraina, in urma presiunilor, judecatorii Curtii au protestat public (presedintele chiar a demisionat ), in Romania au preferat sa mearga pe burta sa-l sustina pe T.B; in ceea ce priveste fraudele electorale, in Ucraina, acestea au fost monitorizate si denuntate public, la noi au fost ascunse sub pres.
Si cind te gindesti ca "revolta la urne"(apropo de titlul cartii lui Iosif Boda si Lucian Sarb), s-a produs doar pt ca am reclamat public frauda !
Si cind te mai gindesti ca frauda n-a mai fost cercetata pt ca Basescu, beneficiarul principal, i-a dat ordin lui Botos sa nu mai ancheteze plingerea semnata de T.B. si C.P.T. , co-presedintii Aliantei DA!
 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X