ESCU 1 si ESCU4

8 mai 2007
Scriu in seara asta in timp ce urmaresc emisiunea cu T.B. pe tvr 1 . O remarca evidenta si un dar politic de necontestat: presedintele joaca cel mai bine rolul omului normal si interesat de soarta poporului.
La fel de bine joaca si rolul protectorului "bietei tarisoare" in fata pericolului rusesc (care-o fi?), de data asta dupa modelul de mare succes al lui Nicolae Ceausescu , primul ESCU din seria celor 4, care prezenta pericolul sovietizarii Romaniei, in timp ce ne "staliniza".
Un crez personal, legat de apelul celor 100 de intelectuali care considera, printre altele, ca presedintele suspendat este impiedicat sa apara la tv: in perioada comunista n-am avut dizidenti din rindul intelectualilor pentru ca majoritatea au preferat sinecuri furnizate de regimul Ceausescu ; astazi, odele (lipsite de har) la adresa celui de-al patrulea ESCU, din partea unor oameni talentati sau cu opera, imi sugereaza acelasi sinecurism acceptat si lipsa de dorinta din partea pomenitilor intelectuali de a incerca sa sugereze o directie buna pt Romania.
 
P.S. La finalul emisiunii, o prietena fost fan al lui T.B., m-a sunat amuzata sa-mi spuna ca nu mai are vreun motiv sa-l voteze la referendum pt ca "simpaticul" si-a pierdut hazul. 


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X